منتشر شده در

همه چیز درباره شهر دیدنی پیزا؛ داستان ساخت برج پیزا'

ایتالیا

  • نام
    توحید شعبانلو
  • سفر به شهر پیزا

    پیزا یک شهر کوچک و تاریخی است که بخاطر جاذبه تاریخی و معماری بی نظیرش مقصد گردشگران زیادی شده، حتما شما هم عکس هایی از ایم برج کج را در اینترنت دیده اید، این برج مهم ترین دستاورد گردشگری این شهر شده است، این برج به‌عنوان برج ناقوس در مجموعه پیزا قرار گرفته و به‌دلیل انحرافی که دارد، توجه علاقه‌مندان را به خود جلب کرده است. علاوه بر آن موزه‌ها، کاخ‌ها و کلیسای متنوع دیگر به شهرت این شهر افزوده‌اند.

    برای رسیدن به این شهر راه های زیادی وجود داره، قبل سفرم به ایتالیا این برنامه رو داشتم که در حین اقامت در فلورانس .و خانه لوکا برای رفتن به شهر پیزا این مسیر رو با قطار برم

    شهر فلورانس به سمت شهر پیزا

    مسیری حدود یک ساعت که تقریبا حدود 7 یورو برام تموم شد یعنی برای برگشت از پیزا به فلورانس باید 7 یورو دیگه هم پرداخت میکردم که در مجموع 14 یورو شد (در این تاریخ یورو حدود 6 هزارتومن بود)

    تهیه بلیط از فلورانس به پیزا

    به محض رسیدنم به ایستگاه قطار در شهر پیزا متوجه شدم که برای دیدن برج حدود بیست دقیقه باید پیاده روی کنم، از کوچه پس کوچه های این شهر عبور میکردم و از دور برج کج رو میدیدم، هر قدم که بر میداشتم انگار حس خوبی به من دست میداد که و به خودم میگفتم، تو از پسش بر اومدی

    با اینستاگرام کوله پشتی در سفرها همراه من باشید tohidshabanloo@

    جاذبه اصلی شهر پیزا در ایتالیا «میدان معجزه» (Piazza dei Miracoli) است که برج شگفت‌انگیز پیزا در آن قرار دارد. برج پیزا یا برج کج یکی از برجسته‌ترین بناهای معماری اروپا و مربوط قرون‌وسطا است.این برج به‌عنوان برج ناقوس مجموعه مذهبی میدان معجزه عمل می‌کند و هفت ناقوس دارد که هرکدام نماد یک نت موسیقی هستند. این ناقوس‌ها در زمان خود نقش مهمی در زمان‌سنجی ایفا کردند. برج پیزا در سراسر جهان به‌دلیل معماری زیبا و زاویه‌ای متفاوت که با سطح زمین، شناخته می‌شود و به همین دلیل یکی از پربازدیدترین مکان‌ها تبدیل شده است. گرچه بالا رفتن از پله‌های برج پیزا ممکن کمی دشوار به‌نظر می‌رسد، صعود به بالای آن یک تجربه منحصر به‌فرد محسوب می‌شود و منظره بسیار زیبایی از شهر را به نمایش می‌گذارد.

    داستان برج پیزا

    تاریخچه شهر پیزا نقش مهمی در تاریخ ایتالیا داشت. نام پیزا در سال ۶۰۰ قبل از میلاد از کلمه‌ای یونانی به معنی «سرزمین باتلاقی» گرفته شده است. شهر پیزا در آغاز یک بندر دریایی ساده، اما مهم بود و از آن به‌عنوان یک بندر حیاتی و مرکز اصلی تجارت یاد شده است که بسیاری از مردم از آن بازدید کرده‌اند. پیزا محلی محبوب برای استراحت زائران اروپایی بود که در راه بیت‌المقدس بودند. با افزایش ثروت و نفوذ آن‌ها شهر پیزا قدرتمندتر شد.

    با رشد آن، بناهای مذهبی آن نیز افزایش یافت. شهرت و قدرت آن در طول سال‌ها به‌تدریج افزایش یافت؛ زیرا مردم پیزا درگیر اختلاف‌های نظامی مختلف و توافق‌نامه‌های تجاری بودند. آن‌ها در سال ۱۰۶۳ به شهر پالرمو در جزیره سیسیل حمله کردند. این حمله موفقیت‌آمیز بود و فاتحان با گنجینه‌ای زیاد به پیزا بازگشتند. مردم پیزا برای نشان دادن اهمیت شهر در دنیا، تصمیم گرفتند یک مجموعه کلیسای جامع به نام میدان معجزه بسازند. این طرح شامل کلیسای جامع پیزا، تعمیدگاه، برج ناقوس (برج پیزا) و قبرستان بود.

    بخش‌های مختلف مجموعه پیزا - منبع عکس: blog.volterra-detroit.org

    ساخت برج پیزا در اوت ۱۱۷۳ آغاز شد و به‌دلیل یک سری جنگ‌ها حدود ۲۰۰ سال ادامه یافت. اینکه معمار برج پیزا کیست، یک راز است! مهم‌ترین معماران مرحله اول «بونانو پیسانو» و «جراردو دی ژراردو» هستند. مرحله دوم ساخت در سال ۱۲۷۵ آغاز شد و کار به «جیووانی دی سیمونه» واگذار شد و در نهایت «توماسو پیسانو» معماری بود که کار را در سال ۱۳۹۹ به پایان رساند.

    بعد از پنج سال از شروع ساخت برج توسط بونانو، هنگامی که ساخت آن به طبقه سوم رسید، برج شروع به کج شدن کرد. معماران سعی کردند با ساختن ستون‌ها و طاق‌های ضلع جنوبی حدود ۲٫۵ سانتی‌متر بلندتر از ستون‌های شمالی، ظاهر آن را بهتر جلوه دهند؛ اما پس از رسیدن به طبقه چهارم، مجبور شدند ستون‌های جنوبی را پنج سانتی‌متر بلندتر از ستون های شمالی بسازند؛ با وجود همه تلاش‌ها انحراف برج ادامه داشت. از آن تاریخ ساخت برج متوقف شد و تا ۱۰۰ سال به‌دلیل جنگ‌ پیزا با با جنوا ، لوکا و فلورانس هیچ اقدامی برای ادامه ساخت آن نشد.

    ر سال ۱۲۷۵ جیووانی دی سیمونه ادامه ساخت برج را بر عهده گرفت. او چهار طبقه دیگر به برج اضافه کرد و تلاش‌های زیادی برای مرتفع ساختن سمت دیگر برج کرد؛ اما در نهایت موفق به عمود به نظر رسیدن برج نشد؛ بلکه وزن زیاد باعث انحراف بیشتر برج شد. بعد از هشت سال تلاش جیووانی دی سیمونه ارتفاع برج به هفت طبقه رسید؛ اما دوباره ساخت آن به‌مدت ۲۵ سال متوقف شد. گفته می‌شود این تعویق‌ها از خوش شانسی بوده است؛ زیرا تجزیه و تحلیل‌های مدرن می‌گوید که اگر ساختمان بدون زمان دادن برای ته‌نشینی خاک ادامه پیدا می‌کرد، قطعا برج فرو می‌ریخت.

    این تعویق‌ها باعث شده است تا پی برج بیشتر در زمین فرو برود. بعد از پایان جنگ‌ها در سال ۱۳۵۰، توماسو پیسانو کار روی طبقه هشتم برج (اتاق ناقوس) را آغاز کرد. او متوجه شد که برج هنوز در حال کج شدن است؛ بنابراین پله‌های مارپیچی را در داخل برج در نظر گرفت و دیوار اتاق ناقوس را در ضلع جنوبی بالاتر از شمال طراحی کرد. با ساخت طبقه آخر (اتاق ناقوس) در سال ۱۳۷۲، ساخت برج به پایان رسید.

    منبع عکس: trevispa.com

    بعد از اتمام ساخت برج پیزا، معماران و متخصصان تلاش‌های زیادی برای اصلاح انحراف برج کردند؛ از جمله جدا کردن آن از سنگ پی و بازسازی آن در مکانی متفاوت، تزریق سیمان به پی، قرار دادن وزنه‌های سربی در سمت شمالی برج، خارج کردن خاک از قسمت شمالی پی و مواردی از این دست. این تلاش‌ها باعث اصلاح انحراف برج نشدند؛ اما سبب شدند تا برج ثبات خود را حفظ کند و بیشتر منحرف نشود.

    معماری برج پیزا

    برج پیزا را به‌عنوان معجزه معماری قرون‌وسطا می‌شناسند و باید متذکر شد که از برج‌های کلیسا شهر راونا تاثیر گرفته است. تکرار قوس‌ها در طبقات این برج ظرافت شگفت‌انگیزی دارد. به‌طور کلی تکرار قوس‌ها در نمای کل مجموعه ارتباط و پیوند جالبی به کل مجموعه داده است و در ساخت آن ۲۰۷ ستون دیده می‌شود. طبق پایین برج ۱۵ طاق، طبقه نهایی (اتاق ناقوس) ۱۶ طاق و ۶ طبقه بعدی آن ۳۰ طاق دارند که دورتادور برج را احاطه کرده‌اند. در ساخت این برج باشکوه از ۷۳۵٫۷ متر مربع سنگ مرمر سفید استفاده شده است و وزن برج به چیزی بالغ بر ۴۵۳٫۱۴ تن می‌رسد.

    علت کج بودن برج پیزا

    در ابتدا تصور می‌شد که طرح اصلی برج کج بوده است؛ ولی با توجه به تحقیقات انجام شده توسط محققان و معماران کج بودن برج به‌دلیل نرمی و سست بودن زمین زیر پی و در نتیجه نشست پی تشخیص داده شده است. زمین این منطقه را عمدتا خاک رس، شن، ماسه ریز و صدف تشکیل می‌دهد. لازم است بدانید که شهر پیزا بین رودخانه‌های آرنو و سرجیو قرار دارد و از آنجا که آب زیادی در خاک منطقه وجود دارد باعث کج شدن برج به‌سمت جنوب شده است.

    برگرفته شده از وبسایت کجارو

    ویدیو کامل از برج پیزا

    0 دیدگاه

    بارگذاری دیدگاه ها